Sunday 9 November 2008

Dans ma rue

De herfst... een periode waarin de natuur zijn groene mantel afgooit om de winter in te gaan; waarin het gebladerte alle schakeringen van geelgroen tot bruinrood doorloopt, om vervolgens de tak los te laten en te gaan rusten aan de voet van diezelfde boom, om het komende voorjaar vervolgens weer als compost van de boom te dienen en zijn eigen nakomelingen te helpen groeien; een periode waarin gekke mensen weer geniale invallen krijgen en de wereld aanstoten met hun uitzonderlijke levensbeeld; waarin dieren het kalende veld verlaten om een onderkomen te vinden in de warme stal, wat ook navolging krijgt door de mensen, die de koude buitensluiten en de warmte binnen opwekken; de periode waarin de eenzamen van hart het weer wat moeilijker krijgen om dat eenzame hart op te warmen... een tijd die tegelijk aantrekt en afstoot, de voorbode van koude en eenzaamheid, maar ook de brenger van wondermooi natuurschoon.

Een wandeling ‘rond het blokje’ leverde alvast deze mooie beelden op van fauna en flora in en rond onze straat, bij het zakken van de avondlijke herfstzon.







































1 comment:

Marrek O'Polo said...

Schoon blokske om rond te wandelen.
En verdomd mooie foto's !!!
Vanaf nu ben ik ook een regelmatige lezer van jouw blog: zal wel iets minder nachtrust overhouden, maar dat geeft niet...