Monday 19 May 2008

Cose della vita



De afgelopen weken kwam het weer niet tot bloggen, dus dan maar in het kort een beeldoverzicht van de belangrijkste gebeurtenissen…

Eind april: Na lang zoeken… Een nieuw horloge!
Mooi cadeautje!


3 mei: finale Beker van Antwerpen

Voor de allerlaatste keer aantreden in de (letterlijk en figuurlijk) hete Ticino-arena.



Niet zonder moeite en, zoals verwacht, met de nodige onsportieve commentaren van een uitermate onsportief publiek, maar de opdracht werd volbracht: de beker is binnen!
De winst werd natuurlijk op gepaste wijze gevierd… (Nvdr: de harige arm links op de voorgrond is die van onze coach.)




Pinksterweekend 10 – 12 mei: uitstapje naar Zwolle en Flevoland.

De weg naar Zwolle werd op zaterdagmiddag even onderbroken met een bezoekje aan Elburg, dat duidelijk een toeristisch trekpleister is aan de rand van Flevoland (nog net op het vroegere “echte” vasteland.




Zwolle is een leuk stadje, maar calvinistisch Nederland viert duidelijk nog heel ingetogen Pinksteren, dus het was nogal stilletjes in de straten van de stad. Dan maar een stadswandeling en vooral veel uitgerust, met een leuk verblijf in het Sandton Pillows hotel (courtesy of Wouter De Ploey, die me bij het afscheid aan McKinsey bedacht met een mooie cadeaubon, waarvoor uiteraard nogmaals hartelijk dank).














Pinkstermaandag werd richting Flevoland aangevat, met een korte stop in Kampen, één van de Hanzesteden, dat eveneens vrij desolaat was op deze feestdag. Na een korte stadswandeling langs een paar mooie schepen op de Ijssel vonden we gelukkig een leuk terrasje om de hitte van die dag weg te spoelen.






Dan verder door naar Flevoland, dat voor 1960 nog grotendeels onder water lag en enkel uit een paar eilanden bestond. De verwachtingen waren hooggespannen omdat we er al veel over gehoord hadden, maar het nog nooit hadden gezien. Na een vrij historisch weekend werden die grote verwachtingen eigenlijk niet ingelost. Lelystad en de andere steden zijn zowat het Louvain-la-Neuve van Nederland: kunstmatige en moderne woonblokken, prefabwoningen en dies meer. Tot op heden heeft de overheid nog steeds een probleem om het gebied bevolkt te krijgen, wat uiteraard begrijpelijk is, aangezien de meeste Nederlanders toch ook wel de gezelligheid van een historische stadskern gewend zijn, die hier helemaal ontbreekt. Watersporters (zie eerste foto bovenaan) komen evenwel absoluut aan hun trekken op het Ijsselmeer en het Markermeer (de vroegere Zuiderzee), en shopfanaten kunnen altijd terecht voor koopjes in Batavia Stad.
Voor elk wat wils dus…

No comments: